„Avea interdicție de intrare în Ucraina” - Așa și-a justificat fapta ilegală un cetățean israelian care s-a legitimat cu pașaport falsificat

Străinul și-a modificat datele de identitate și astfel i-a reușit să ajungă din Polonia în Ucraina, iar la trecerea frontierei cu R. Moldova să-i fie deconspirată ilegalitatea.

Sep 30, 2022 - 10:01
Urmărește-ne peGoogle news
„Avea interdicție de intrare în Ucraina” - Așa și-a justificat fapta ilegală un cetățean israelian care s-a legitimat cu pașaport falsificat
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În după-amiaza zilei de ieri, 29 septembrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Tudora, pe sensul de intrare în țară s-a apropiat un autocar de rută neregulată cu destinația Israel, tranzit Moldova - prin Aeroportul Internațional Chișinău. Printre pasagerii rutei a fost și israelianul de 42 de ani. În cadrul verificărilor de rigoare, polițistul de frontieră a avut suspiciuni asupra pașaportului, care ar fi emis de autoritățile din Israel. De comun cu ofițerul FRONTEX au fost efectuate cercetări amănunțite, unde s-a confirmat faptul că documentul este unul falsificat.
 
La audieri, fiind dat în vileag șiretlicul străinului, acesta a recunoscut că și-a perfectat un pașaport cu alte date de identitate pentru că în Ucraina avea interdicție de intrare până în anul 2024. Între timp, un cunoscut aflat în Moldova i-a adus și pașaportul israelian original. 

Cetățeanului din Israel nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, mai mult că pe numele său a fost aplicată interdicție de intrare în Moldova pentru cinci ani. Pașaportul falsificat a fost ridicat și urmează să ajungă în laboratorul de expertiză tehnico-științifică al IGPF.