Svetlana Nicolaescu a prezentat experiența Rețelei de Sănătate din Europa de Sud-Est în cadrul Forumului European de Sănătate Gastein

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a participat astăzi la lucrările sesiunii „Transformarea sistemului de sănătate și rolul colaborării dintre țările Europei Centrale și de Sud-Est” din cadrul Forumului European de Sănătate Gastein, la Viena, Austria.

Sep 30, 2022 - 10:12
Urmărește-ne peGoogle news
Svetlana Nicolaescu a prezentat experiența Rețelei de Sănătate din Europa de Sud-Est în cadrul Forumului European de Sănătate Gastein
Foto: Ministerul Sănătății

Sesiunea s-a concentrat pe subiectul modernizării sistemelor de sănătate din regiune prin promovarea cooperării dintre profesioniștii din domeniul sănătății, autoritățile publice naționale și instituțiile europene și internaționale.

În calitatea sa de Președinte al comitetului executiv al Rețelei de Sănătate din Europa de Sud-Est (SEEHN), care cuprinde nouă state membre, Svetlana Nicolaescu a prezentat experiența organizației în abordarea problemelor majore de sănătate la nivel național și regional. Drept exemplu de bune practici a fost adusă cooperarea tehnică prin intermediul Centrelor Regionale de Dezvoltare în Sănătate, care asigură un schimb eficient de cunoștințe și practici în implementarea politicilor de sănătate.

Menționăm că, fondată în 2001, SEEHN reprezintă o organizație regională interguvernamentală care urmărește scopul de a promova colaborarea statelor membre în numele păcii, sănătății și bunăstarii.