Șefa statului s-a întâlnit, la Praga, cu reprezentanții comunității moldovenești din Republica Cehă

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita la Praga cu o întâlnire foarte caldă la care au participat mai mulți moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Republica Cehă. Evenimentul a fost găzduit, în această seară, de Ambasada țării noastre în capitala cehă.

Oct 6, 2022 - 10:34
Urmărește-ne peGoogle news
Șefa statului s-a întâlnit, la Praga, cu reprezentanții comunității moldovenești din Republica Cehă
Foto: Președinția Republicii Moldova

Deși au activități diferite - sunt studenți și profesori universitari, jurnaliști și oameni de artă, angajați în sectorul IT, cel bancar sau în industrie -, toți sunt conectați la realitățile de acasă și, în pofida greutăților cu care se confruntă ei înșiși, vor să pună umărul la prosperarea Moldovei. „Le-am mulțumit pentru susținere și pentru că și-au făcut timp ca să discutăm despre mersul lucrurilor în țara de baștină”, a spus Președinta Maia Sandu. Șefa statului i-a îndemnat pe cei prezenți să devină ambasadorii integrării noastre europene, promovând Moldova prin talentul lor și vorbindu-le europenilor despre țara noastră. „Le-am spus totodată că, oriunde s-ar afla, sunt mereu așteptați acasă”, a menționat Maia Sandu.

În cadrul întâlnirii de la Ambasadă, Președinta Maia Sandu s-a revăzut cu artistul plastic Teodor Buzu, stabilit de mai mulți ani în Republica Cehă. Șefa statului i-a mulțumit pentru lucrarea pe care i-a oferit-o și l-a invitat să revină cu noi proiecte de creație în Moldova.