Ministrul Anatolie Topală a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent D. Logsdon

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut astăzi o întrevedere cu E.S. Ambasadorul SUA la Chișinău Kent D. Logsdon, în cadrul căreia au fost abordate principalele aspecte ale colaborării bilaterale, accentul fiind pus pe fortificarea cooperării între cele două țări, în special pe dimensiunea educație, tineret și sport.

Oct 6, 2022 - 22:00
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Anatolie Topală a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent D. Logsdon
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

La întrevedere au fost trecute în revistă principalele proiecte și programe din domeniul educației, implementate în Republica Moldova în colaborare cu Statele Unite ale Americii. Cooperarea cu SUA este deosebit de vastă – începând cu proiecte, programe de mobilități academice și stagii, finalizând cu proiecte mari de investiții în domenii importante pentru întreaga țară.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre criza refugiaților, reforma învățământului superior și a domeniului cercetării, dar și despre îmbunătățirea programelor de educație digitală prin intermediul curiculei școlare. Totodată, a fost menționată importanța numeroaselor proiecte și programe implementate cu ajutorul SUA printre care: Proiectul „Clasa viitorului”, Novateca – Programul Bibliotecilor Globale în Republica Moldova, Proiectul Centrului de Excelență în TIC, Programul Junior Achievement, Proiectul „Tekwill în fiecare școală”, Proiectul STEAM, Programul Robotica, Programul „Educația economică” (Junior Achievement Moldova), Proiectul MEDIACOR, programele de mobilitate academică susținute prin Programul Flex și Future Leaders etc.

Anatolie Topală și-a exprimat gratitudinea pentru susținerea constantă acordată Republicii Moldova în cadrul proiectelor de dezvoltare a domeniilor de care este responsabil Ministerul.

Ambasadorul Kent D. Logsdon a apreciat colaborarea dintre Ministerul Educației și Cercetării și Ambasada SUA și a asigurat că Guvernul american este deschis pentru conlucrare și va continua să susțină Republica Moldova în procesul de consolidare a unei societăți democratice.

Oficialii au discutat despre proiectele de viitor, reiterând importanța continuării reformelor, prin „transformarea educației” și ajustarea acesteia la necesitățile timpului.