Relațiile cu Benelux, discutate de șefa statului cu Prim-miniștrii Belgiei, Luxemburgului și Țărilor de Jos

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în marja Summitului CPE de la Praga cu șefii de guverne din statele ce formează Uniunea Economică Benelux - Prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, Prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte și Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel.

Oct 7, 2022 - 11:54
Urmărește-ne peGoogle news
Relațiile cu Benelux, discutate de șefa statului cu Prim-miniștrii Belgiei, Luxemburgului și Țărilor de Jos
Foto: Președinția Republicii Moldova

Șefa statului a mulțumit pentru votul de susținere a statutului de țară candidată la UE al Republicii Moldova și a menționat că țara noastră își dorește o cooperare mai strânsă cu țările Benelux, inclusiv prin sporirea exportului de produse moldovenești pe piețele lor și prin atragerea investițiilor în țara noastră. Președinta Maia Sandu a vorbit despre consecințele crizei energetice pentru Moldova și despre necesitatea identificării unor soluții rapide ce ar conduce la reducerea prețurilor la resursele energetice pe piața europeană.

De asemenea, Președinta Maia Sandu a vorbit despre acțiunile întreprinse de instituțiile moldovenești pentru a îndeplini condițiile înaintate de UE pentru a avansa către următoarea etapă a procesului de integrare.