Luptătorii de grappling au adus Republica Moldova pe podiumul mondial cu 4 medalii câștigate

Sportivii din Republica Moldova au reușit să se poziționeze pe podiumul mondial la Campionatul Mondial de Grappling, rezervat categoriilor de vârstă U17, U20 și seniori, din or. Pontevedra, Spania cu patru medalii.

Oct 18, 2022 - 11:13
Urmărește-ne peGoogle news
Luptătorii de grappling au adus Republica Moldova pe podiumul mondial cu 4 medalii câștigate
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Această performanță deosebită, apreciată inclusiv de conducerea forului mondial, se datorează în principal campionilor Alexandr Romanov, câștigător al medaliei de aur la proba Gi și a celei de bronz la proba No Gi, în limitele categoriei de greutate de 130 kg; Eldar Rafigaev medaliat cu bronz la proba Gi, în limitele categoriei de greutate de 92 kg și Dumitru Ceban care a obținut medalia de bronz la proba Gi, în limitele categoriei de greutate de 77 kg.

Delegația Republicii Moldova a fost însoțită de antrenorul Ion Cojocaru.

Precizăm că participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Ministerul Educației și Cercetării adresează sincere felicitări sportivilor și antrenorilor, urându-le mult succes în continuare.