Trei medalii de aur pentru Republica Moldova la Campionatul European de Haltere

Lotul naţional de Haltere al Republicii Moldova înregistrează rezultate remarcabile la Campionatul European de Haltere, ediția 2022, rezervat categoriile U20 și U23 care s-a desfășurat în perioada 15-25 octombrie 2022 în or. Durres, Albania.

Urmărește-ne peGoogle news
Trei medalii de aur pentru Republica Moldova la Campionatul European de Haltere
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Halterofilul Marin Robu, a evoluat în categoria de greutate de până la 81 de kilograme U23 și a cucerit prima medalie de aur la proba „smuls”, ridicând 155 kilograme. A doua medalie la proba „aruncat”, ridicând 197 de kilograme, iar totalul înregistrat a fost de 352 kg. În final, sportivul s-a clasat pe primul loc, devenind triplu campion european la smuls, aruncat și general.

Victoria obținută de către halterofil este și a antrenorilor lotului naţional de haltere: Sergiu Crețu și Grigore Brașoveanu.

Performanța halterofilului Marin Robu, înregistrată la Campionatul European de Haltere, va rămâne înscrisă în istoria victoriilor sportive ale Republicii Moldova.

Participarea la competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivul și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor și antrenorilor, urându-le mult succes și noi victorii.