Victorii marcante pentru Republica Moldova la Campionatul European de Lupte Feminine U23 de la Pontevedra, Spania

Campionatul Mondial de Lupte Feminine, ediția 2022, rezervat seniorilor U23 care s-a desfăşurat în perioada 17-23 octombrie 2022 în or. Pontevedra (Spania) a adus Republicii Moldova două medalii: una de argint și alta de bronz.

Oct 21, 2022 - 19:41
Urmărește-ne peGoogle news
Victorii marcante pentru Republica Moldova la Campionatul European de Lupte Feminine U23 de la Pontevedra, Spania
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Mihaela Samoil, categoria de greutate de până la 55 de kilograme, a reuşit să cucerească medalia de argint, devenind vicecampioană mondială (U23). Irina Rîngaci a câștigat medalia de bronz la categoria de până la 68 kilograme (U23). Sportivele au făcut să răsune imnul Republici Moldova în sala de la Pontevedra.

Aceste medalii sunt dovada că sportivele moldovence au fost bine pregătite, și-au dat toată silința, luptând de la egal la egal cu adversarele sale. Performanțele lor au fost posibile cu eforturile conjugate ale antrenorilor lotului naţional de Lupte feminine: Andrei Chiperi și Petru Chiperi.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivele și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări medaliatelor, antrenorilor pentru aceste performanțe, urându-le mult succes și noi victorii.