Tudor Bratu aduce aurul Republicii Moldova la Campionatul European de Haltere

Halterofilul Tudor Bratu, membru al lotului naţional de haltere al Republicii Moldova, a înregistrat rezultate excelente la Campionatul European de Haltere U20, ediția 2022, devenind campion european. Campionatul se desfăşoară în perioada 15-25 Octombrie 2022 în or. Durres, Albania.

Oct 24, 2022 - 18:12
Urmărește-ne peGoogle news
Tudor Bratu aduce aurul Republicii Moldova la Campionatul European de Haltere
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Sportivul moldovean a concurat la categoria de greutate de până la 102 kg U20, ridicând la proba „smuls” 170 kg, la stilul „aruncat” – 202 kg, iar la „total” a înregistrat 372 kg.

Victoria obținută de către sportiv este și a antrenorului lotului naţional de haltere  Andrei Reuțchi.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, responsabil de domeniul tineret și sport, Sergiu Gurin a participat la ceremoniile de întâmpinare a sportivilor. Oficialul i-a felicitat pe luptători și pe antrenori pentru succesele obținute, exprimându-și recunoștința pentru munca titanică, abnegația și responsabilitatea de care dau dovadă. 

Participarea la competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivul și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.