Direcția regională NORD: rezultate și priorități în activitatea de securitate a frontierei

În data de 28 octombrie 2022, a avut loc ședința de bilanț a activității Direcției regionale NORD, cu privire la realizarea misiunii pe parcursul a nouă luni ale anului curent. Ședința a fost organizată la sediul Direcției, în prezența șefei adjuncte interimare a Poliției de Frontieră, Diana Salcuțan, factorilor de decizie din cadrul Direcției şi şefilor de sectoare ai subdiviziunii regionale.

Oct 29, 2022 - 13:33
Urmărește-ne peGoogle news
Direcția regională NORD: rezultate și priorități în activitatea de securitate a frontierei
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Prezentările au fost cuprinse într-un raport complex, fiind vizate nu doar rezultatele, dar și provocările, subiectele sensibile și soluțiile pentru prevenirea situațiilor incerte. De asemenea, conducerea Direcției a subliniat cele mai importante aspecte ale activității în ultimele 9 luni, analizând reușitele și indicând sarcinile prioritare pentru semestrul următorul.

În acest sens, Diana Salcuțan a solicitat implicare și responsabilitate maximă față de atribuțiile de serviciu, asigurând susținere pentru realizarea obiectivelor, în același timp mizând pe profesionalismul și dedicația colegilor. La fel, a cerut atenție maximă la ilegalitatea preponderentă în această perioadă – trecerea clandestină a frontierei.

Un capitol aparte au constituit discuțiile pe marginea resurselor umane, unde se atestă o dinamică în angajări. În acest context, a fost adus la cunoștință despre reorganizarea ce va avea loc la începutul lunii viitoare, adăugând că scopul este de a îmbunătăți procesele decizionale manageriale operaționale în cadrul PF.

Totodată, după încheierea ședinței, șefa adjunctă a realizat vizite de lucru la SPF Lipcani, SPF Lopatnic şi la SPF Cosăuți. 

La Cosăuți a fost prezentată efectivului noua conducere a subdiviziunii, fiind și o premieră în cadrul Direcției când o femeie este promovată la funcția de șef de sector. Este vorba despre 

inspector principal CIUMAC Mariana, care are o activitate de peste 17 ani în cadrul  Poliției de Frontieră, acumulând o experiență bogată în domeniile de control și supraveghere a frontierei de stat. În acest sens, doamna Salcuțan și-a felicitat colega și i-a dorit mult curaj, îndrăzneală și iscusință în funcția de o mare răspundere.