Președintele Parlamentului a discutat cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Chișinău, 2 noiembrie 2022 – Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, condusă de europarlamentarul Siegfried Muresan.

Noi 2, 2022 - 19:59
Urmărește-ne peGoogle news
Președintele Parlamentului a discutat cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Discuțiile s-au referit la agenda internă a țării noastre și la faptul că reforma justiției rămâne prioritatea zero. „Curățarea justiției începe cu instituțiile care se află în fruntea ierarhiei sistemului, iar noi deja am început evaluarea candidaților la Consiliul Superior al Magistraturii, urmează și reforma Curții Supreme de Justiției”, a menționat Președintele Parlamentului.

Un alt angajament al autorităților este dezvoltarea economiei, consolidarea securității și rezilienței energetice. În context, șeful legislativului și-a exprimat gratitudinea că în Declarația finală a celei de-a 12-a reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova, adoptată ieri la Chișinău, instituțiilor europene li s-a solicitat să asigure sprijin financiar rapid și suplimentar pentru țara noastră, inclusiv fonduri europene nerambursabile, pentru gestionarea crizei energetice. Oficialii au discutat și despre modul în care Parlamentul European va sprijini Parlamentul Republicii Moldova în implementarea legislației necesare pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

„Avem o agendă ambițioasă, este nevoie de multă muncă și perseverență, însă asta nu ne va împiedica să o îndeplinim. Căci asta am promis cetățenilor, partenerilor de dezvoltare și aceste lucruri sunt necesare pentru Republica Moldova”, a spus Președintele Parlamentului.