Consolidarea cooperării moldo-ucrainene pe dimensiunea securității frontierei comune

În punctul de trecere al frontierei „Otaci” a avut ieri, 3 noiembrie 2022, o întrevedere de lucru între conducerea Direcției regionale Nord și cea a Detașamentului de Grăniceri nr. 24 (MOGHILIOV-PODOLISK) al Serviciului de Grăniceri de Stat al Ucrainei.

Noi 4, 2022 - 11:45
Urmărește-ne peGoogle news
Consolidarea cooperării moldo-ucrainene pe dimensiunea securității frontierei comune
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Subiectul discuției a fost schimbul de informaţii şi date în contextul incidentului de luni, când o rachetă a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, iar fragmentele căreia a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din R. Moldova. 

 
Prin urmare, autoritățile ucrainene au confirmat că în data de 31 octombrie a avut loc un  atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei. În context, părțile au analizat de comun incidentul de la frontieră, inclusiv reprezentanții Poliției de Frontieră au informat că în prezent cazul este cercetat de către PCCOCS.

La ședință au convenit asupra menținerii legăturii directe, cu informarea reciprocă și reacționare operativă, în cazul apariției noilor detalii și circumstanțe despre producerea incidentului la frontiera comună.

Întrevederea s-a desfășurat într-o atmosferă constructivă, de înțelegere reciprocă și colaborare, fiind reiterată importanța fortificării cooperării bilaterale șiacționării în comun pe dimensiunea de securitate a frontierei moldo-ucrainene, pentru a evita riscurile în adresa cetăţenilor din ambele țări.