Vizită de informare și schimb de bune practici pe dimensiunea activității chinologice

Pe parcursul săptămânii curente, reprezentanții Poliției de Frontieră în comun cu cei ai Serviciului Vamal au realizat o vizită de lucru în Cehia, fiind o activitate din cadrul proiectului de asistență externă „Dezvoltarea capacităților de dresaj canin ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal din Republica Moldova”.

Noi 12, 2022 - 11:10
Urmărește-ne peGoogle news
Vizită de informare și schimb de bune practici pe dimensiunea activității chinologice
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Misiunea a debutat cu desfășurarea unei întrevederi comune la sediul central al Serviciului Vamal al Republicii Cehe. Delegația moldoveană a fost familiarizată cu activitatea centrelor operaționale de coordonare ale autorității vamale, dar și Poliției pentru Străini din Republica Cehă. De asemenea, pentru o cunoaștere mai amplă a proceselor operaționale în care sunt implicate echipele canine a fost prezentat controlul de rutină din cadrul Aeroportului Internațional Praga, terminalului poștal și echipelor mobile.

Prezentările au continuat în cadrul Centrului Chinologic din orașul Hermanice, unde partea moldoveană a cunoscut îndeaproape activitatea, infrastructura și metodele de dresaj canin. Totodată, a avut loc ședința preparatorie de comun cu reprezentantul Agenției Cehe pentru Dezvoltare în vederea semnării Memorandumului de cooperare. În cadrul discuțiilor au fost vizate aspecte tehnice de implementare a proiectului și obiectivele care urmează a fi atinse.

La finalul vizitei a fost reiterată importanța menținerii și dezvoltării relațiilor de parteneriat și s-a convenit asupra amplificării eforturilor comune pentru realizarea proiectului.