Un moldovean și un ucrainean, depistați la trecerea frontierei cu acte falsificate

Doi tineri sunt documentați de către polițiștii de frontieră pentru deținerea și folosirea unor documente falsificate.

Noi 14, 2022 - 12:45
Urmărește-ne peGoogle news
Un moldovean și un ucrainean, depistați la trecerea frontierei cu acte falsificate
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Un caz a avut loc în punctul de trecere a frontierei Cahul. Pe sensul de ieșire din Moldova s-a prezentat un conațional în vârstă de 28 de ani, în calitate de pasager al unui autoturism cu destinația - Germania. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control mai amănunțit mijlocul de transport, dar și actele de călătorie ale pasagerilor. Ca urmare, în lucrurile personale ale unui conațional s-a depistat un permis de conducere, care ar fi emis din numele autorităților competente naționale. Documentul s-a dovedit a fi falsificat. La audieri, bărbatul a declarat că în 2018 ar fi apelat la serviciile unui intermediar și contra sumei de 580 de euro a „devenit” șofer cu acte.

În punctul de trecere al frontierei Palanca a fost depistat și un cetățean al Ucrainei, care avea cu sine permisul de conducere al fratelui. În rezultatul verificărilor suplimentare, străinul a fost informat că permisul ucrainean este falsificat. Incidentul a fost înregistrat pe sensul de intrare în Moldova. În declarații, cetățeanul de 30 de ani a relatat că pleacă în Cehia, unde urma să transmită permisul de conducere. Despre faptul că ar fi falsificat nu cunoștea.

Conform procedurilor legale, în ambele cazuri documentele au fost ridicate și vor fi transmise spre expertiză. În dependență de rezultate vor fi luate măsurile ce se impun.