Consolidarea integrității profesionale a personalului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor
La 15.11.2022 aproximativ 65 de angajați cu funcții de conducere/execuție din cadrul aparatului central al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au beneficiat de o activitate teoretico-practică, cu genericul: ,,Respectarea principiului imparțialității prin prisma măsurilor de integritate instituțională”, organizată în comun cu Centrul Național Anticorupție.
În cadrul acestui seminar angajații Agenției au beneficiat de aprofundarea cunoștințelor, referitor la procedura de neadmitere a favoritismului, declarare a cadourilor admisibile și neadmisibile, a influențelor necorespunzătoare, a modalităților de denunțare a actelor de corupție. Totodată, a fost abordat și rolul avertizorului de integritate în vederea asigurării unui serviciu public integru.
Conformarea la cerințele legale va consolida capacitatea angajatului de a identifica și raporta ilegalitățile apărut în cadrul activităţii sale profesionale, fortificându-se astfel exercitarea imparţială şi obiectivă a atribuţiilor sale.
Este de menționat faptul că respectarea principiul imparțialității prin prisma măsurilor de integritate instituțională, concomitent se va institui mecanismul unui climat de încredere şi siguranţă între cetățeni/agenți economici și angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
Scopul instruirii, constă în consolidarea integrității profesionale a personalului și prevenirea manifestărilor de corupție, fiind în același timp, obiectivul prioritar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.