Consolidarea integrității profesionale a personalului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor

La 15.11.2022 aproximativ 65 de angajați cu funcții de conducere/execuție din cadrul aparatului central al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au beneficiat de o activitate teoretico-practică, cu genericul: ,,Respectarea principiului imparțialității prin prisma măsurilor de integritate instituțională”, organizată în comun cu Centrul Național Anticorupție.

Noi 15, 2022 - 14:46
Urmărește-ne peGoogle news
Consolidarea integrității profesionale a personalului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor
Foto: ANSA

În cadrul acestui seminar angajații Agenției au beneficiat de aprofundarea cunoștințelor, referitor la procedura de neadmitere a favoritismului, declarare a cadourilor admisibile și neadmisibile, a influențelor necorespunzătoare, a modalităților de denunțare a actelor de corupție. Totodată, a fost abordat și rolul avertizorului de integritate în vederea asigurării unui serviciu public integru.

Conformarea la cerințele legale va consolida capacitatea angajatului de a identifica și raporta ilegalitățile apărut în cadrul activităţii sale profesionale, fortificându-se astfel exercitarea imparţială şi obiectivă a atribuţiilor sale.

Este de menționat faptul că respectarea principiul imparțialității prin prisma măsurilor de integritate instituțională, concomitent se va institui mecanismul unui climat de încredere şi siguranţă între cetățeni/agenți economici și angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Scopul instruirii, constă în consolidarea integrității profesionale a personalului și prevenirea manifestărilor de corupție, fiind în același timp, obiectivul prioritar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.