Vizita oficială a conducerii Inspectoratului General al Poliției la Leipzig, Germania

În perioada 15-19 noiembrie curent, delegația Inspectoratului General al Poliției, condusă de șeful IGP Viorel Cernăuțeanu, a avut o vizită de lucru în orașul Leipzig din Germania.

Noi 21, 2022 - 10:06
Urmărește-ne peGoogle news
Vizita oficială a conducerii Inspectoratului General al Poliției la Leipzig, Germania
Foto: Poliția Republicii Moldova

Aceasta a demarat cu întrevederea oficială a delegației cu șeful Direcției de poliției Leipzig, în cadrul careia au fost abordate prioritățile de bază ale cooperării de viitor, cu ulterioara participare la un eveniment de promovare a angajaților Direcției de Poliție din Leipzig.

În scopul trasării obiectivelor primordiale au fost organizate întruniri cu mai mulți conducători ai poliției, dar și o întâlnire la nivelul Ministerului de Interne al landului Saxonia.

Subiectele discutate au vizat promovarea femeilor în Poliția din Leipzig, cariera în cadrul Poliției din Saxonia, planul de promovare a femeilor, prezentarea ghidului carierei în cadrul Direcției de Poliție Leipzig, Poliția responsabilă de ordinea și securitate publică (prezentarea centrului mobil și a altor mijloace de intervenție), recrutarea tinerilor și stagii pentru studenți.

Agenda evenimentului a presupus vizite în cadrul Statului major de comandă, la antrenamentul forțelor speciale germane și la Centrul de detenție al poliției din Leipzig.

Delegația a vizitat inclusiv Plutonul de cavalerie în scopul  prezentării și schimbului de informații, dar și punctul de control al camioanelor din cadrul Poliției Rutiere. La finalul vizitei, polițiștii moldoveni au fost conduși la Centrul apelurilor de urgență.

Menționăm că Poliția din Germania este un partener de încredere al Poliției Republicii Moldova, scopul acestor vizite fiind determinat de studierea și preluarea bunelor practici pentru îmbunătățirea sistemului polițienesc de la noi.