Președinta Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”, în timpul vizitei la Paris

În timpul vizitei sale de lucru în Republica Franceză, șefa statului s-a întâlnit cu scriitoarea Tatiana Țibuleac, căreia i-a oferit cea mai înaltă distincție a statului.

Noi 23, 2022 - 09:17
Noi 23, 2022 - 09:18
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu i-a înmânat scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”, în timpul vizitei la Paris
Foto: Președinția Republicii Moldova

„La Paris, am avut onoarea să-i înmânez scriitoarei Tatiana Țîbuleac „Ordinul Republicii”, pe care i l-am conferit toamna trecută, ea fiind una dintre cele 30 de personalități decorate cu prilejul celor 30 de ani de la proclamarea Independenței țării noastre. Distincția este dovada succeselor profesionale de excepție, obținute de conaționala noastră, dar și a contribuției ei la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume”, a subliniat Președinta Maia Sandu.

În discuții, șefa statului și-a exprimat aprecierea față de scriitoare și i-a mulțumit că, prin munca și talentul său, contribuie la buna imagine a țării noastre. „I-am mulțumit Tatianei pentru că, deși e stabilită în capitala franceză de mai mulți ani, rămâne alături de Moldova și scrie în limba română. Iar prin Premiul European pentru Literatură, de care s-a învrednicit în 2019, și prin romanele ce-i sunt traduse în zeci de țări, duce faima Moldovei în lume și ne include în circuitul literar european. Îi doresc mult succes și multe noi titluri - și vreau să știe, o dată în plus, că ne mândrim cu ea”, a mai a menționat Președinta Maia Sandu.