IGSU își continuă activitatea neîntrerupt în condițiile deconectării masive a energiei electrice înregistrate pe teritoriul țării

În contextul deconectării masive a energiei electrice înregistrate pe teritoriul țării în după amiaza zilei de 23 noiembrie 2022 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și-a continuat activitatea neîntrerupt.

Noi 23, 2022 - 18:02
Urmărește-ne peGoogle news
IGSU își continuă activitatea neîntrerupt în condițiile deconectării masive a energiei electrice înregistrate pe teritoriul țării
Foto: IGSU

Dispeceratele regionale pentru situații de urgență au fost trecute la surse alternative de curent și au preluat permanent apelurile de urgență de la Serviciul 112, fără de a fi întrerupte procesele operaționale. Subdiviziunile de intervenție au fost conectate la generatoare de curent, reușind realizarea tuturor misiunilor și intervențiilor. Legătura cu echipajele de intervenție au fost efectuată prin intermediul stațiilor de comunicații. Echipele de salvatori și pompieri au fost solicitate în misiuni de deblocarea a persoanelor din ascensoare, dar și altor misiuni pentru asigurarea securității acestora.

În contextul situației create IGSU îndeamnă oamenii să-și mențină calmul, să se asigure că telefoanele mobile sunt încărcate, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

21 misiuni de salvare au fost realizate de salvatori în timpul deconectării masive de energie electrică

Douăzeci și unu de misiuni de salvare au fost realizate de salvatorii și pompierii IGSU în timpul deconectării masive a energiei electrice înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în după amiaza zilei de 23 noiembrie 2022. Angajații IGSU au efectuat 12 intervenții de deblocarea a oamenilor din ascensoare, printre care se aflau și 2 copii. Mai mult, pompierii au intervenit în lichidarea a 7 incendii, dar și descarcerarea unei persoane dintr-un accident de circulație. De intervenția echipelor IGSU a fost nevoie pentru deblocarea dintr-un apartament a unei minore în vârstă de 7 ani din strada Decebal  nr. 20 a municipiului Ungheni. În condițiile lipsei masive de curent electric, Inspectoratul și-a continuat activitatea neîntrerupt reușind să ajungă la toate solicitările cetățenilor. Subdiviziunile IGSU au fost conectate la surse alternative de energie fără de a-și întrerupe activitatea.