Droguri de aproape jumătate milion de lei ridicate de polițiști - Șase persoane au fost trimise pe banca acuzaților pentru trafic de droguri

Ofițerii de investigație ai INI și DGUP din cadrul Inspectoratului General al Poliției, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au terminat urmărirea penală în cazul a șase învinuiți din Orhei, de la care au fost ridicate marijuana și hașiș în valoarea de aproape jumătate de milion de lei.

Noi 24, 2022 - 10:32
Urmărește-ne peGoogle news
Droguri de aproape jumătate milion de lei ridicate de polițiști - Șase persoane au fost trimise pe banca acuzaților pentru trafic de droguri
Foto: Poliția Republicii Moldova

Învinuiții sunt parte a unui grup infracțional, iar printre ei este și liderul grupului. Aceștia sunt din Orhei, au vârste cuprinse între 29 și 71 de ani și au relații de rudenie între ei (în afară de o persoană) – tată, frați, soți. După reținerile din aprilie 2021, la solicitarea procurorilor PCCOCS a fost aplicat arestul preventiv, care ulterior a fost anulat de judecători, chiar dacă procurorii au contestat la Curtea de Apel. Este de menționat faptul că o parte din membrii grupului infracțional trimiși acum pe banca acuzaților, într-o perioadă scurtă de timp ulterior perchezițiilor, au fost documentați repetat pentru alte fapte de trafic de droguri. În privința acestora, urmărirea penală cu referire la aceste noi fapte infracționale continuă, iar în scurt timp dosarul urmează să fie trimis în judecată.

În schimb, ulterior solicitării procurorilor specializați, a fost admisă aplicarea sechestrelor asupra sumei de peste 1,4 milioane lei, care au fost depistați în cadrul perchezițiilor și care ar fi provenit din trafic de droguri. De asemenea, a fost aplicat sechestru și asupra unui mijloc de transport cu valoarea estimativă de 100.000 lei, folosit la comiterea infracțiunii, în care au fost depistate droguri. Acum procurorii PCCOCS au trimis dosarul în judecată, iar bunurile sechestrate ar putea fi supuse confiscării, dacă Judecătoria Orhei va pronunța sentințe de condamnare. Între timp, învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Urmărirea penală continuă și în privința altor membri ai grupului infracțional. Potrivit legii, traficul de droguri comis în împrejurările descrise se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.