Întrevederea secretarului de stat Vladimir Cuc cu secretarul general al Inițiativei Central Europene, Roberto Antonione

29 noiembrie 2022, Chișinău – Secretarul de stat Vladimir Cuc a desfășurat o întrevedere cu secretarul general al Inițiativei Central Europene (ICE), Roberto Antonione, însoțit de echipa din cadrul secretariatului ICE. Vizita secretarului general ICE a avut loc în contextul preluării președinției în exercițiu a Republicii Moldova în cadrul ICE pentru anul 2023.

Noi 30, 2022 - 12:44
Urmărește-ne peGoogle news
Întrevederea secretarului de stat Vladimir Cuc cu secretarul general al Inițiativei Central Europene, Roberto Antonione
Foto: MAEIE

În urma întrevederii, ambele părți au discutat asupra priorităților ce ar putea fi promovate pe parcursul președinției în exercițiu a țării noastre. Secretarul de stat Vladimir Cuc a menționat că în anul viitor o atenție prioritară va fi acordată proceselor de integrare europeană. Republica Moldova este interesată să conecteze ICE în calitate de platformă de dialog în acest sens. De asemenea, diplomatul moldovean a trecut în revistă obiectivele de cooperare în domeniul economic, sănătății, tineret, știință, precum și evenimentele care ar putea fi organizate cu ocazia președinției. 

Roberto Antonione a asigurat susținerea deplină a secretariatului său pentru realizarea priorităților de bază a țării noastre pe parcursul președinției în exercițiu în cadrul Inițiativei Central Europene.