Întrevederea vicepremierului Nicu Popescu la București cu președinta interimară a Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu

30 noiembrie 2022, București – Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat la București cu președinta interimară a Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu. Dialogul s-a axat pe urgența asigurării securității energetice pe fundalul implicațiilor dramatice ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, necesitatea dinamizării implementării proiectelor comune de infrastructură, dar și modalitățile de fortificare a dialogului bilateral, inclusiv în plan parlamentar pentru avansarea parcursului ireversibil european al țării noastre.

Noi 30, 2022 - 15:39
Urmărește-ne peGoogle news
Întrevederea vicepremierului Nicu Popescu la București cu președinta interimară a Senatului României, Alina-Ștefania Gorghiu
Foto: MAEIE

Ministrul de externe Nicu Popescu a transmis președintei Senatului gratitudinea Republicii Moldova pentru tot sprijinul României în soluționarea consecințelor crizei energetice.

Datorită României, fiecare cetățean al țării noastre are lumină în case.

„Am mai vorbit cu oficialul român despre provocările de securitate generate de războiul injust din Ucraina.

Și de această dată am primit un mesaj ferm și clar de susținere a Republicii Moldova în procesul nostru de modernizare europeană și sporire a rezilienței la provocările curente, împreună și alături cu România.

Avansarea dialogului parlamentar, inclusiv promovarea unor noi proiecte culturale va fi subiectul discuțiilor în timpul vizitei doamnei președintă a Senatului la Chișinău la sfârșitul săptămânii curente”. – a spus oficialul moldovean.