Prim-ministra Gavrilița, în discuție cu primarul din Chiștelnița „Mă bucur că folosiți oportunitățile pe care le oferă Guvernul pentru dezvoltare regională”

În cadrul vizitei de lucru în raionul Telenești, prim-ministra Natalia Gavrilița a mers în satul Chiștelnița, unde a avut o întrevedere cu primarul din localitate, Constantin Ciobanu.

Dec 2, 2022 - 17:51
Urmărește-ne peGoogle news
Prim-ministra Gavrilița, în discuție cu primarul din Chiștelnița „Mă bucur că folosiți oportunitățile pe care le oferă Guvernul pentru dezvoltare regională”
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Discuțiile au vizat proiectele de modernizare a infrastructurii și renovare a Casei de Cultură, implementate cu sprijinul Guvernului și al partenerilor de dezvoltare. În procesul de renovare a Casei de Cultură s-au implicat și cetățenii din diasporă - sătenii stabiliți peste hotare, care au acumulat fonduri necesare în acest sens. Astfel, au fost efectuate lucrări de reparație în interiorul edificiului, au fost renovate scena și sistemul de electricitate. De asemenea, din resursele financiare ale Primăriei Chiștelnița, au fost instalate baterii solare cu o capacitate de 20 KW.

Un alt proiect, care urmează a fi realizat prin intermediul Programului „Satul European” vizează amenajarea parcului central din localitate - va fi instalat pavajul pentru căile pietonale, amenajată o parcare, instalate 20 de bănci, 30 de tomberoane și efectuate lucrări de înverzire a teritoriului. Costul total al proiectului constituie cca 1,1 milioane lei. Totodată, prin intermediul Asociației Băștinașilor din satul Chiștelnița va fi construit și un teren de joacă pentru copii.

„Mă bucur să văd atâtea proiecte frumoase, inițiate în Chiștelnița. Sunteți un exemplu și o dovadă a faptului că se pot face lucruri frumoase în localitate, cu voință și manifestarea spiritului civic. Mă bucur și pentru faptul că a ajuns  „Satul European” aici și cu această ocazie îndemn și celelalte localități să folosească oportunitățile pe care le oferă Guvernul pentru modernizarea regională. Vom veni curând cu un pachet de sprijin suplimentar pentru localitățile care vor decide să se amalgameze voluntar și vă îndemn să examinați aceste oportunități”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița. 

Satul Chiștelnița din raionul Telenești este membru al Asociației GAL „Trei Coline”, cofinanțat de către USAID și Polish Aid. Sediul Asociației este situat în incinta Casei de Cultură.