Secretarul de stat Vladimir Arachelov a participat la Conferința ministerială privind raportarea financiară

În zilele de 29-30 noiembrie 2022, Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Vladimir Arachelov, a participat la Atelierul de lucru pentru oficialii de rang înalt și Conferința Ministerială „Raportare financiară și raportare de sustenabilitate pentru transparența datoriilor și o recuperare rezistentă. Ambele evenimente s-au desfășurat la Viena, Austria, și au fost organizate de Centrul pentru Reforma Raportării Financiare (CFRR) al Băncii Mondiale.

Urmărește-ne peGoogle news
Secretarul de stat Vladimir Arachelov a participat la Conferința ministerială privind raportarea financiară
Foto: Ministerul Finanțelor

Scopul atelierului de lucru a fost de a informa factorii de decizie cu privire la cele mai recente evoluții în raportarea financiară, raportarea sustenabilității, auditul financiar din sectorul privat și public și de a oferi o oportunitate de schimb regional de experiență. 

Conferința a întrunit cca 250 de delegați, inclusiv miniștri de Finanțe, oficiali guvernamentali, parteneri internaționali de dezvoltare, reprezentanți au sectorului public și privat, comunități profesionale și academice și experți din instituțiile internaționale și ale Uniunii Europene. Această reuniune este o oportunitate pentru comunitățile de practică privind standardele de contabilitate și audit în vederea implementării și asigurării în țările participante a unui sistem eficient și durabil de reglementări în domeniile menționate și coordonarea acestora cu cerințele legislației europene. 

Discuțiile în cadrul Conferinței Ministeriale au fost axate pe modul în care informațiile financiare și nefinanciare fiabile și transparente din sectoarele public și privat pot contribui la luarea deciziilor, la transparența datoriei și la o redresare rezistentă în perioade de criză. 

Din cadrul Ministerului Finanțelor la evenimentele menționate au participat și reprezentanții Direcției politici financiare și contabile și cei ai Direcției Trezoreria de Stat.