Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți în Statele Unite

În timpul vizitei de lucru în SUA, șefa statului a discutat cu reprezentanții diasporei noastre despre cum evoluează lucrurile în Moldova și cum pot ei ajuta la dezvoltarea țării noastre, chiar dacă locuiesc peste ocean.

Dec 6, 2022 - 17:00
Urmărește-ne peGoogle news
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu moldovenii stabiliți în Statele Unite
Foto: Președinția Republicii Moldova

„M-am reîntâlnit, la Washington, cu moldovenii din diasporă, care de-a lungul anilor se implică activ în proiecte și activități atât în Moldova, cât și în SUA. Am discutat despre situația de acasă, despre eforturile noastre de a păstra pacea și a avansa pe calea integrării europene, dar și despre cooperarea excelentă cu SUA”, a subliniat șefa statului.

Președinta Maia Sandu i-a încurajat pe conaționali să vină să investească în Moldova și i-a asigurat că autoritățile lucrează pentru ca țara noastră să devină mai confortabilă pentru cei care o vizitează, dar și pentru cei care locuiesc aici. „Am vorbit și despre cum pot moldovenii stabiliți în SUA contribui la dezvoltarea țării noastre. Le-am spus că ne-am bucura dacă ar investi mai mult în Republica Moldova și am notat sugestiile lor de îmbunătățire a mediului de afaceri. I-am încurajat să continue să promoveze Moldova ca destinație turistică și de afaceri. Ca de fiecare dată, le-am transmis că îi așteptăm cu drag acasă”, a mai declarat șefa statului.