Ofițerii Echipelor Mobile participă la reuniunea regională a reprezentaților administrațiilor vamale și de frontieră din Europa de Sud-Est

Ofițerii Secției echipe mobile din cadrul Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, în perioada 06 – 07 decembrie curent, desfășoară o vizită de studiu în orașul Tirana, Albania.

Dec 7, 2022 - 12:37
Urmărește-ne peGoogle news
Ofițerii Echipelor Mobile participă la reuniunea regională a reprezentaților administrațiilor vamale și de frontieră din Europa de Sud-Est
Foto: Serviciul Vamal al Republicii Moldova

În cadrul vizitei, ofițerii participă la reuniunea regională a reprezentanților administrațiilor vamale și de frontieră din Europa de Sud-Est, eveniment organizat de către Oficiul Sud-Est şi Est European pentru controlul armelor mici și ușoare (SEESAC). Vizita a fost desfășurată în scopul consolidării capacităților participanților în domeniul prevenirii, depistării și combaterii traficului ilicit de armament și muniții din regiunea balcanică. 

Evenimentul este organizat în contextul războiului din țara vecină Ucraina, fapt ce ar putea spori probabilitatea traficării de arme și muniții. 

Este de menționat că, Republica Moldova s-a angajat plenar în fortificarea sistemelor naționale de control a transferului de arme în conformitate cu standardele și normele Uniunii Europene, astfel, asemenea evenimente au drept scop sporirea capacităților funcționarilor vamali în domeniul respectiv și nu în ultimul rând preluarea celor mai bune practici în domeniul controlului transferului de arme.