Lidera de la Chișinău s-a întâlnit cu Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut marți seară, la Casa Albă, o discuție cu Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii. Lidera de la Chișinău i-a vorbit oficialei SUA despre situația noastră de acasă și problemele majore cu care ne confruntăm, în special după începutul agresiunii ruse în Ucraina.

Dec 7, 2022 - 15:25
Urmărește-ne peGoogle news
Lidera de la Chișinău s-a întâlnit cu Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite ale Americii
Foto: Președinția Republicii Moldova

„I-am mulțumit pentru sprijinul oferit de SUA în lupta împotriva corupției, pentru asistența destinată creșterii competitivității mai multor sectoare ale economiei, pentru ajutor în depășirea crizei energetice”, a menționat Președinta Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a vorbit despre eforturile noastre de a menține pacea și ordinea în țară, despre agenda de integrare europeană și despre dorința noastră de a rămâne parte a lumii libere, de a construi o economie puternică și un stat care prețuiește și protejează fiecare cetățean al său.

„Putem realiza aceste lucruri prin multă muncă și cu sprijinul partenerilor noștri. Am reconfirmat, în acest context, angajamentul nostru de a consolida în continuare parteneriatul strategic moldo-american”, a punctat Președinta Maia Sandu după întrevederea cu Kamala Harris.