Parteneriatul de succes dintre Ministerul Educației și Cercetării și Banca Mondială - PRIM

În luna decembrie 2022 echipa Băncii Mondiale desfășoară două misiuni în Republica Moldova. Prima misiune are loc în perioada 5-9 decembrie 2022 și este axată pe finalizarea activităților în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM).

Dec 7, 2022 - 17:16
Urmărește-ne peGoogle news
Parteneriatul de succes dintre Ministerul Educației și Cercetării și Banca Mondială - PRIM
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală s-a întâlnit cu echipa Băncii Mondiale și a exprimat gratitudinea pentru sprijinul continuu acordat țării noastre de către Banca Mondială în realizarea agendei de reforme în domeniul învățământului.

Obiectivul misiunii este de a asigura finalizarea cu succes a activităților Proiectului până la data de închidere a proiectului 31 decembrie 2022 și lansarea pregătirii Raportului final privind rezultatele implementării Proiectului.

PRIM este un împrumut investițional, finanțat de Banca Mondială, care este implementat în perioada aprilie 2013 – decembrie 2022. Prin intermediul acestui proiect, Banca Mondială a acordat suport Guvernului Republicii Moldova în implementarea reformelor necesare care au inclus inițiative pentru: îmbunătățirea condițiilor de învățare în școlile vizate, consolidarea sistemelor de monitorizare în educație și promovarea reformelor eficiente în sectorul educației.

Ulterior, în perioada 12-16 decembrie 2022, echipa Băncii va desfășura a doua misiune ce are obiectivul promovării pregătirii Proiectului nou propus de Îmbunătățire a Calității Educației. Misiunea se va axa pe proiectarea detaliată a Proiectului, inclusiv activitățile și acțiunile de bază, indicatorii de performanță, aranjamentele de implementare, management fiduciar, social și de mediu pentru proiect.

Programele implementate cu sprijinul Băncii Mondiale vin să răspundă obiectivelor pe care și le-a trasat Ministerul Educației și Cercetării - creșterea calității și eficienței educației. Oficialii au pledat pentru valorificarea în continuare a posibilităților de extindere a parteneriatului dintre Ministerul Educației și Cercetării și Banca Mondială.