Premii și diplome de onoare, în cadrul Galei Voluntarilor Anticorupție. CNA a premiat cei mai activi voluntari anticorupție

Gala Voluntarilor Anticorupție a avut loc, astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție și a Zilei Voluntariatului, sărbătorite în toată lumea la începutul lunii decembrie. Circa 40 de voluntari anticorupție ai CNA, implicați în acțiunile de promovare a mesajelor de integritate, au venit la eveniment pentru a-și ridica diplomele de onoare și premiile pentru cele 1620 de ore lucrate alături de ofițerii Centrului Național Anticorupție. Aceștia au concurat pentru 4 titluri: ”voluntarul anului”, ”promotorul integrității”, ”mesagerul integrității” și ”vocea mediatică a voluntarilor anticorupție”.

Dec 7, 2022 - 17:18
Urmărește-ne peGoogle news
Premii și diplome de onoare, în cadrul Galei Voluntarilor Anticorupție. CNA a premiat cei mai activi voluntari anticorupție
Foto: CNA

Astfel, titlul ”Voluntar al anului 2022” și diplome de recunoștințe au fost conferite:

1.      Dumitriței LEAHU, voluntara anticorupție a CNA care a prestat circa 75 de ore de voluntariat;

2.      Dorinei CIOBANU, voluntara anticorupție a CNA care a prestat circa 70 de ore de voluntariat;

3.      Paulei-Ioana CONDRAȚCHI, voluntara anticorupție a CNA care a prestat circa 65 de ore de voluntariat;

4.      Anei ADAMCIUC, voluntara anticorupție a CNA care a prestat circa 60 de ore de voluntariat;

5.      Gabrielei RUSU, voluntara anticorupție a CNA care a prestat circa 60 de ore de voluntariat.

 

Titlul ”Mesager al integrității 2022” a mers la:

1. Teodora BUSUIOC,

2. Vladislava LUCHIAN,

3. Mihail IZMAN,

4. Nicolina ILAȘCO,

5. Vlada ȘIMON.

 

Titlul „Promotor al integrității 2022” i s-a conferit:

1. Adelinei SLIVCIUC,

2. Nataliei CUCEREAVÎI,

3. Dorin HOTINEANU,

4. Dorin POPOVICI,

5. Alexandru CERNĂUȚEANU.

 

Titlul „Vocea mediatică a voluntarilor anticorupție ai CNA”:

1. Arinei GOJAN,

2. Victoriei MUSTEAȚĂ,

3. Dianei CROZU,

4. Iraidei POPOVICI

5. Victor MELNIC.

 

Alți nouă voluntari au primit ”Diplome de participare” pentru implicare în activitățile de voluntariat:

1. Oleg CHISELIOV,

2. Anatolie RUSU,

3. Olivia MUNTEANU,

4. Dina LIUBINSCHI,

5. Daniela PLĂMĂDEALĂ,

6. Doina ȚÎCU,

7. Sabina POPESCU,

8. Stanislav ROTARI și

9. Tamara BARCARU.

Conducerea Centrului Național Anticorupție a avut doar cuvinte de laudă pentru laureații Galei.

Directorul adjunct al CNA, Vadim Cojocaru: „Gala voluntarilor anticorupție este despre rezultatul și dovada efortului depus de către CNA în prevenirea corupției, cu implicarea nemijlocită a voluntarilor anticorupție, indiferent de vârstă, cei care sunt promotori ai integrității. Colaborăm eficient în atingerea scopului comun al societății: eradicarea fenomenului corupției prin sporirea integrității”.

Prezentă la eveniment, Lidia Chireoglo, șefa Direcției generale prevenirea corupției, s-a adresat voluntarilor cu un mesaj, prin care i-a îndemnat să fie curajoși și fermi în calea pe care au ales-o: ”Anul acesta ați fost foarte activi, v-ați implicat la organizarea și desfășurarea atelierului de lucru „Responsabilitatea socială în sănătate”, organizat de A.O. „HOMECARE” și A.O. „CASMED”, masei rotunde Tineri Pro-Integritate, Forumului Municipal al Voluntarilor dar și Conferințe Partenerilor Europeni împotriva Corupției EPAC/EACN și nu doar. Vă îndemn să fiți curajoși și să transmiteți mesajele anticorupție în continuare”.

Șeful Direcției educație anticorupție, Ion Prunteanu, le-a vorbit voluntarilor despre importanţa consolidării procesului de prevenire şi a rolului voluntarilor anticorupție. „Voluntari anticorupție sunt cei care pot transmite mesajele către semenii săi, pe înțelesul lor, și prin exemplu propriu, să încurajeze și pe alții să fie integri”.  

Centrul Național Anticorupție este instituție gazdă a activităților de voluntariat încă din anul 2016, atunci când a primit prima acreditare în acest sens. Astfel, CNA deține pioneratul în rândul autorităților publice centrale de specialitate la capitolul implementarea programelor de voluntariat anticorupție prin cultivarea climatului de integritate în societate.

De remarcat că, pe parcursul a 6 ani de muncă în instituție, peste 120 de voluntari anticorupție au participat la peste 600 de evenimente de voluntariat anticorupție și, cumulativ, au realizat aproape 5000 de ore de voluntariat.

Activitatea de astăzi a fost organizată cu suportul Proiectului „Consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu finanțarea Uniunii Europene și a Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ).