Ministerul Educației și Cercetării în proces de elaborare a politicilor naționale în domeniul sportului

Ieri, 6 decembrie 2022, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topala împreună cu consilierul prezidențial în domeniul educației și cercetării Valentina Chicu, deputatul Parlamentului RM Eugeniu Sinchevici, secretarul de stat responsabil de domeniul tineret și sport Sergiu Gurin au avut o întrevedere cu reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Comitetului Paralimpic și circa 35 de președinți și reprezentanți ai federațiilor sportive naționale olimpice și paralimpice. Subiectul principal al discuțiilor a vizat situația actuală în domeniul sportului de performanță din Republica Moldova.

Dec 7, 2022 - 17:19
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Educației și Cercetării în proces de elaborare a politicilor naționale în domeniul sportului
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

La întrevedere a fost prezentat proiectul Regulamentului cu privire la finanțarea federațiilor sportive naționale care se află în proces de avizare și în baza căruia va fi efectuată finanțarea de la bugetul de stat a sportului de performanță.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe probleme cu care se confruntă domeniul sportului de performanță, printre care: medicina sportivă, pregătirea cadrelor din cadrul federațiilor, colaborarea între școlile de sport și federații, infrastructura sportivă învechită sau insuficientă etc.

La finalul întrevederii, cei prezenți au convenit să creeze grupuri de lucru pentru elaborarea documentelor de politici pe domeniul sportului, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, cu propuneri concrete, în vederea creșterii performanțelor sportive în Republica Moldova.