Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală s-a întâlnit cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova Margret Uebber

Ministrul Anatolie Topală a avut astăzi, 8 decembrie 2022, o întrevedere cu Excelența Sa Margret Uebber, Ambasadoarea Extraordinară și Plenipotențiară a Germaniei în Republica Moldova, aceasta fiind prima vizită a Excelenței Sale la Ministerul Educației și Cercetării în debutul misiunii.

Dec 8, 2022 - 17:26
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală s-a întâlnit cu ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova Margret Uebber
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

În cadrul întâlnirii au fost puse în discuție subiecte care vizează domeniile de competență ale Ministerului Educației și Cercetării, elaborarea și implementarea  proiectelor comune la toate nivelurile de învățământ, dar și în domeniile cercetare, tineret și sport.

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală i-a mulțumit diplomatului german pentru suportul și contribuția Germaniei la dezvoltarea sistemului învățământului dual în Republica Moldova în cadrul Proiectului implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) „Promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde”, precum și pentru alte proiecte realizate cu susținerea Germaniei.

De asemenea, oficialii au discutat despre necesitatea de a susține studierea limbii germane în instituțiile de învățământ din Republica Moldova, dezvoltarea în continuare a învățământului profesional tehnic, precum și despre procesul de modernizare a instituțiilor de învățământ superior și de cercetare. 

Întrevederea a constituit un bun prilej pentru schimb de opinii şi informații privind proiectele realizate la nivel bilateral. Oficialii și-au confirmat disponibilitatea de a identifica noi proiecte de dezvoltare pe domeniile de competență ale ministerului, care vor fi realizate cu eforturi comune.