Avansarea cooperării între Poliția de Frontieră și Misiunea OSCE Moldova

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a avut ieri, 8 decembrie 2022, o întrevedere bilaterală cu șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova E.S. Kelly Keiderling.

Dec 9, 2022 - 13:19
Urmărește-ne peGoogle news
Avansarea cooperării între Poliția de Frontieră și Misiunea OSCE Moldova
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

În cadrul convorbirilor au fost abordate aspecte aflate pe agenda relațiilor bilaterale dintre Poliția de Frontieră și Misiunea OSCE, inclusiv proiectele care vizează fortificarea capacităților instituționale în combaterea criminalității transfrontaliere și asigurarea securității aeronautice.

Șeful IGPF a informat șefa Misiunii despre situația la frontierele Republicii Moldova și acțiunile concrete întreprinse de Poliția de Frontieră în comun cu armele MAI și alte autorități naționale, în gestionarea crizei refugiaților provocată de agresiunea armată a Federației Ruse asupra Ucrainei. Totodată, a accentuat necesitatea dezvoltării interoperabilității între autoritățile pentru asigurarea securității naționale.

În acest sens, E.S. Kelly Keiderling a mulțumit pentru asistența acordată în procesul evacuării personalului misiunii OSCE din Ucraina.
 
Un subiect aparte remarcat de către șeful Poliției de Frontieră a fost că OSCE a fost instituția care printre primele a sprijinit procesul de dezvoltare și modernizare instituțională, care a început din anul 2001, prin implementarea sistemelor electronice de evidență a traversărilor frontierei de stat. 

În final, ambele părți au manifestat transparență și deschidere totală, și au convenit să rămână în contact în perioada următoare, pentru avansarea agendei bilaterale și a proiectelor de interes comun.