La Parlament a avut loc cea de-a doua sesiune din cadrul Programului „Triunghi pentru Democrație”

Chișinău, 9 decembrie 2022 – La Parlament s-a desfășurat cea de-a doua sesiune din cadrul Programului „Triunghi pentru Democrație”, dedicat prevenirii și combaterii dezinformării. La eveniment au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor mass-media din țară, ai societății civile, ai partenerilor de dezvoltare, precum și reprezentanți ai Parlamentului European.

Dec 9, 2022 - 17:57
Urmărește-ne peGoogle news
La Parlament a avut loc cea de-a doua sesiune din cadrul Programului „Triunghi pentru Democrație”
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

Participanții la eveniment au discutat despre problemele cu care se confruntă țara noastră în contextul dezinformării și propagandei și despre identificarea unor mecanisme de contracarare a interferențelor străine în țara noastră.

„Cred că aceste discuții vor ajuta foarte mult în demersul început deja la nivelul autorităților Republicii Moldova de a găsi o soluție instituțională, dar și practică, operațională, care vizează această temă a dezinformării și a interferențelor externe în spațiul public și democratic al Republicii Moldova”, a accentuat eurodeputatul Dragoș Tudorache, coordonator al activităţilor de susţinere a democraţiei parlamentare în Republica Moldova.

Programul „Triunghi pentru Democrație” prevede cooperarea între Parlament, societatea civilă și reprezentanții mass-media și are obiectivul de a contracara amenințările și activitățile de manipulare a informațiilor și de a proteja democrația în societate. Acesta urmărește abordarea soluțiilor pentru problema complexă a manipulării informaționale, asigurând, în același timp, libertatea de exprimare.

Implementarea Programului „Triunghi pentru Democrație” este parte a activităților incluse sub egida Memorandumului de cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European, semnat anul trecut.