Ministerul Educației și Cercetării susține capacitățile instituționale ale centrelor de tineret pentru incluziunea socială a tinerilor

Joi, 8 decembrie 2022, Sergiu Gurin, secretar de stat responsabil de domeniul tineret și sport în cadrul Ministerului Educației și Cercetării a vizitat Centrul de Tineret din orașul Nisporeni, unde a purtat o discuție cu tinerii beneficiari ai Centrului despre incluziunea socială a tinerilor cu deficiențe locomotorii și nevoi speciale.

Dec 9, 2022 - 18:57
Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Educației și Cercetării susține capacitățile instituționale ale centrelor de tineret pentru incluziunea socială a tinerilor
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

La discuția publică s-au alăturat președintele și vicepreședintele Asociației Istoricilor din Republica Moldova „Alexandru Moșanu”, precum și reprezentanți ai Consiliului Raional și Direcției Generale Învățământ, care au făcut o incursiune în realitățile și provocările generate de războiul din Ucraina. Un alt subiect de interes sporit pentru tineri pus în discuție a fost necesitatea consolidării și promovării valorilor și identității naționale.

De menționat că pe parcursul acestui an, cu suportul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC), Centrul de Tineret Nisporeni a beneficiat de investiții capitale orientate spre facilitarea căilor de acces pentru persoanele cu necesități speciale.

Discuția publică, organizată la inițiativa Centrului de Tineret Nisporeni, s-a încheiat cu o donație de cărți din partea invitaților care va suplini biblioteca Centrului și va spori accesul la cunoștințe al tinerilor vizitatori.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează tinerii să participe și să se implice activ în toate programele desfășurate de centrele de tineret, dar și să contribuie la dezvoltarea acestora.