Vizită de studiu pe dimensiunea anticorupție, în SUA

În perioada 07 - 18 decembrie 2022, trei angajați ai Poliției de Frontieră în comun cu doi funcționari din cadrul Serviciului Vamal participă la vizita de studiu în domeniul anticorupție, ca parte a Programului Open World Moldova 2022. Programul este coordonat de Congresul pentru Leadership Internațional (COIL) și implementat de către Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional.

Dec 10, 2022 - 14:52
Dec 10, 2022 - 14:53
Urmărește-ne peGoogle news
Vizită de studiu pe dimensiunea anticorupție, în SUA
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Vizita are loc la Washington, Tucson și Arizona, în scopul preluării bunelor practici internaționale, consolidării capacităților de prevenire și combatere a corupției, precum și promovarea implementării politicilor și măsurilor anticorupție eficiente la nivel național și regional.

Delegația din Moldova va beneficia de vizite organizate la instituțiile de control din SUA, dar și vor avea oportunitatea să analizeze diverse cazuri din practica ofițerilor din Statele Unite ale Americii, astfel ca să preia exemple  eficiente în vederea contracarării și eradicării factorilor corupționali din cadrul instituțiilor de frontieră din Republica Moldova.

De punctat că participarea reprezentanților Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal în cadrul programului Lumea deschisă oferă posibilitatea interacționării și stabilirii unor contacte directe cu omologii americani. Acest fapt va contribui enorm la consolidarea relațiilor bilaterale Moldova și SUA în domeniul prevenirii și combaterii fenomenului de corupție.