Polițiștii de frontieră din PTF Leușeni au identificat în fluxul de călători doi pasageri ai unor rute ocazionale, care dețineau acte falsificate

În primul caz, pentru formalitățile de control, pe sensul de ieșire din R. Moldova, s-a prezentat cetățeanca Ucrainei de 50 de ani. Femeia era pasageră într-un automobil ce se deplasa spre Germania.

Dec 10, 2022 - 14:57
Urmărește-ne peGoogle news
Polițiștii de frontieră din PTF Leușeni au identificat în fluxul de călători doi pasageri ai unor rute ocazionale, care dețineau acte falsificate
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

La controlul de frontieră, persoana s-a legitimat în baza pașaportului ucrainean. Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că actul conține elemente de falsificare.
Și deoarece, persoana nu deținea alte acte asupra sa, i-a fost refuzată trecerea frontierei de stat.

În documentarea pe al doilea caz este vizat cetățeanul Azerbaidjanului de 35 de ani. Tânărul pleca în România, cu o cursă ocazională „Chișinău-București”. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus unui control adițional persoana dată. În rezultat asupra sa a fost descoperit un permis de ședere, care ar fi eliberat pe numele său de către autoritățile ucrainene. Actul prezenta semne vizibile de falsificare. În declarații, străinul a relatat că permisul l-a obținut în Ucraina, contra sumei 700 grivne. 

Pe ambele incidente, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale.