La Geneva, șefa statului a îndemnat partenerii de dezvoltare să sprijine în continuare statele care urmează un parcurs democratic

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Președintelui Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, la Summitul privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare, organizat la Geneva.

Dec 13, 2022 - 10:06
Urmărește-ne peGoogle news
La Geneva, șefa statului a îndemnat partenerii de dezvoltare să sprijine în continuare statele care urmează un parcurs democratic
Foto: Președinția Republicii Moldova

Scopul evenimentului este să pună în discuție eficiența asistenței pentru dezvoltare la nivel global. În mesajul său adresat participanților la Summit, lidera de la Chișinău a vorbit despre necesitatea adaptării mai bune a asistenței externe la nevoile tot mai complexe ale statelor lumii, inclusiv ale Republicii Moldova.

Totodată, Președinta Maia Sandu a îndemnat organizațiile internaționale și partenerii de dezvoltare să sprijine, în continuare, statele care urmează un parcurs democratic. Șefa statului a vorbit și despre eforturile autorităților din Moldova de a găsi soluții pentru marile provocări cu care s-a confruntat țara noastră în ultimii ani: pandemia Covid-19, criza refugiaților cauzată de războiul Rusiei contra Ucrainei și criza energetică.

Președinta Maia Sandu a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru sprijinul oferit în gestionarea acestor crize și a menționat că am fost ajutați datorită transparenței cu care am acționat și credibilității actualei guvernări, recâștigată în ultimii doi ani. „Ani de zile, Moldova a ratat oportunități de a se dezvolta într-o manieră durabilă, transparentă și responsabilă. Astăzi, mergem ferm pe calea progresului și suntem hotărâți să promovăm agenda noastră națională de dezvoltare într-un mod responsabil și transparent”, a spus Președinta Maia Sandu în cadrul Summitului.