Un nou hub educațional în cadrul Colegiului „Iulia Hașdeu” din Cahul

Astăzi, 16 decembrie 2022, secretarul de stat Galina Rusu a participat la evenimentul de lansare a subproiectului „Crearea Hub-ului Educațional (EduHub– CIHCahul) la Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul, câștigat în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, finanțat de Banca Mondială și implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova în perioada 2020-2025. Valoarea acestui subproiect este de 339 175 euro.

Dec 17, 2022 - 11:35
Urmărește-ne peGoogle news
Un nou hub educațional în cadrul Colegiului „Iulia Hașdeu” din Cahul
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Implementarea subproiectului va contribui la creșterea ratei de angajare a absolvenților din cadrul domeniului educație, prin implementarea unui proces de pregătire profesională de calitate corelat cu cerințele dinamice ale pieței muncii.

Secretarul de stat a felicitat colectivul instituției, menționând că activitățile preconizate se pliază cu obiectivele strategice ale Ministerului Educației și Cercetării de consolidare a învățământului pedagogic: modernizarea spațiilor educaționale în vederea îmbunătățirii condițiilor de studiu, prin dotare cu echipament și resurse educaționale relevante pregătirii profesionale; îmbunătățirea programelor de formare profesională; dezvoltarea competențelor profesionale ale cadrelor didactice și manageriale; sporirea angajabilității absolvenților.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează instituțiile de învățământ profesional tehnic să aplice la proiectele de acest tip, pentru a contribui astfel la formarea unor specialiști de înaltă calificare pentru Republica Moldova.

Domeniile strategice țintă ale proiectului: Științe ale educației, Inginerie, Tehnologii informaționale, Medicină vor beneficia și în continuare de investiții.