Octavian Armașu încurajează comunitatea de afaceri să-și consolideze eforturile pentru depășirea crizelor existente

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a participat, împreună cu consilierul BNM, Natan Garștea, la un atelier de lucru cu membrii Asociației Investitorilor din România (AIR).

Urmărește-ne peGoogle news
Octavian Armașu încurajează comunitatea de afaceri să-și consolideze eforturile pentru depășirea crizelor existente
Foto: BNM

Discuțiile s-au axat pe mai multe subiecte de interes pentru investitorii români, inclusiv decontările in lei românești, în contextul în care România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, dar și pe o serie de alte teme, printre ele măsurile antiinflaționiste întreprinse de BNM, plățile internaționale, liberalizarea contului de capital, condițiile de creditare, revizuirea cadrului de protecție a consumatorului de produse financiare, dar și viitoarea aderare a Republicii Moldova la zona SEPA și altele. 

Șeful băncii centrale a menționat că anul acesta a fost unul complicat, iar politica monetară a fost înăsprită pentru a diminua șocurile inflaționiste. Guvernatorul a venit cu un mesaj de încurajare și de consolidare a eforturilor pentru depășirea crizelor existente, îndemnând reprezentanții băncilor comerciale să promoveze la nivel internațional performanța sistemului bancar autohton.  

„Cu susținerea partenerilor externi, BNM lucrează la dezvoltarea pieței interbancare și pieței de capital, la îmbunătățirea cadrului de protecție a consumatorilor pe piața financiar-bancară”, a menționat Octavian Armașu.

Președintele executiv al AIR, Daniel Nuțiu, a salutat eforturile de dezvoltare a sistemului financiar-bancar din Republica Moldova și a mulțumit reprezentanților BNM pentru deschiderea de a purta un dialog eficient cu investitorii din România.