IGP anunță lansarea proiectului ,,PERIVALLON”

În perioada 01-02 decembrie 2022, în Valencia, Spania, a fost organizată ședința de deschidere a proiectului ,,PERIVALLON”, care își propune să ofere o imagine de informații îmbunătățită și cuprinzătoare a criminalității organizate asupra mediului și să dezvolte instrumente și soluții eficiente pentru detectarea și prevenirea unor astfel de activități criminale.

Dec 21, 2022 - 19:57
Urmărește-ne peGoogle news
IGP anunță lansarea proiectului ,,PERIVALLON”
Foto: Poliția Republicii Moldova

La eveniment au participat reprezentanții IGP și a altor 22 de beneficiari ai proiectului - instituții de cercetare și de aplicare a legii din statele membre și statele terțe ale UE.

În cadrul ședinței au fost desfășurate sesiuni de prezentare a obiectivelor proiectului, metodologia de lucru pentru realizarea pachetelor de lucru, precum și desfășurarea sesiunii științifice și tehnice în vederea dezvoltării inovațiilor tehnologice.

Costul total, pentru implementarea proiectului este 5.379.572,50 Euro, acesta fiind acoperit de către Comisia Europeană.

Proiectul ,,PERIVALLON” este finanțat în cadrul programului HORIZON Europe - principalul program de finanțare al UE pentru cercetare și inovare, care va dura 36 luni, începând cu 1 decembrie 2022.