Vicepremierul Nicu Popescu a discutat la MAEIE cu delegația Ministerului francez al Forțelor Armate

21 decembrie 2022, Chișinău – Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a primit la MAEIE cu o delegație a Ministerului francez al Forțelor Armate condusă de Guillaume Ollagnier, șeful departamentului pentru relații internaționale și strategie. La întâlnire a participat și ambasadorul Franței în Republica Moldova, Paul Graham.

Dec 21, 2022 - 21:06
Urmărește-ne peGoogle news
Vicepremierul Nicu Popescu a discutat la MAEIE cu delegația Ministerului francez al Forțelor Armate
Foto: MAEIE

Șeful diplomației Republicii Moldova a  salutat vizita delegației în Republica Moldova și a subliniat importanța acesteia în contextul obiectivului de consolidare a capacităților de apărare și securitate al țării noastre.

„Vizita este rezultatul concret al înțelegerilor noastre de la Paris în cadrul întrevederii comune cu ministrul Anatolie Nosatîi și ministrul Forțelor Armate al Franței Sébastien Lecornu și care vizează atât aprofundarea, cât și extinderea relațiilor moldo-franceze.

În cadrul întrevederii, am vorbit și despre procesul de reformă a armatei moldovenești și noi domenii de cooperare în sectorul apărării”. – a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.