Prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat o nouă fabrică, deschisă la Ștefan Vodă, care activează în regim de zonă economică liberă

Prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat, astăzi, fabrica de procesare a produselor agricole His East SRL din orașul Ștefan Vodă. Întreprinderea a fost deschisă recent de către Fundația elvețiană HIS, fondată de familia de antreprenori Schöni, care conduce mai multe afaceri de succes în Elveția și statele UE.

Dec 21, 2022 - 22:19
Urmărește-ne peGoogle news
Prim-ministra Natalia Gavrilița a vizitat o nouă fabrică, deschisă la Ștefan Vodă, care activează în regim de zonă economică liberă
Foto: Guvernul Republicii Moldova

Până în prezent, au fost făcute investiții de aproximativ 2,5 milioane de euro în construcția fabricii. Alte 0,5 milioane urmează a fi investite pentru procurarea echipamentelor tehnice moderne de procesare. Compania este specializată în procesarea legumelor pentru a obține produse moderne de larg consum. 

Pentru anul 2023, administratorii fabricii planifică prelucrarea a cca 600 de tone de produse pentru consum intern. Ulterior, se preconizează exportul acestora în spațiul UE. Astfel, agricultorii din regiune vor avea o nouă piață de desfacere pentru produsele lor. Mai mult, administrația companiei își propune să transforme materiile prime moldovenești în produse cu valoare adăugată. De asemenea, fermierii vor fi instruiți și familiarizați cu noi metode de cultivare, astfel încât aceștia să poată produce mai durabil și la costuri mai mici. În prima fază, compania intenționează să ofere 30 de locuri de muncă.