Activități comune ale IGP și IGC privind prevenirea și combaterea contravențiilor și infracțiunilor

Începând de astăzi și până la 15 ianuarie, echipe mixte formate din polițiști și carabinieri vor desfășura pe întreg teritoriul țării activități comune de prevenire și combatere a contravențiilor și infracțiunilor.

Ian 6, 2023 - 09:57
Urmărește-ne peGoogle news
Activități comune ale IGP și IGC privind prevenirea și combaterea contravențiilor și infracțiunilor
Foto: Poliția Republicii Moldova

Timp de 10 zile, forțele de ordine vor intensifica activitățile prin verificarea  zonelor de agrement, parcurilor, stațiilor, gărilor, străzilor neiluminate, locuințelor părăsite, construcțiilor nefinisate, care prezintă un risc sporit de comitere a infracțiunilor și contravențiilor.

De asemenea, vor fi patrulate localitățile, cartierele și spațiile publice cu un flux sporit de cetățeni. 

La fel vor fi organizate filtre pentru a  crește gradul de siguranță în trafic prin reducerea numărului de încălcări comise de șoferi,  precum și responsabilizarea acestora cu privire la pericolele la care se expun conducătorii auto și îi implică pe ceilalți participanți la trafic.

Acțiunile au drept scop creșterea gradului de siguranță în comunitate, calităţii serviciului de ordine şi siguranţă publică în beneficiul cetăţeanului,  descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului infracțional.