Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale a fost prezentat echipei ministerului

Alexei Buzu, noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, a depus astăzi jurământul de învestire în funcție și a fost prezentat echipei ministerului de către prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

Ian 10, 2023 - 16:22
Urmărește-ne peGoogle news
Noul ministru al Muncii și Protecției Sociale a fost prezentat echipei ministerului
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

În discursul de la ceremonia de învestire, șefa Executivului i-a mulțumit ministrului Buzu pentru faptul că a acceptat să se alăture echipei Guvernului și i-a urat succes în exercitarea mandatului său. Natalia Gavrilița a menționat că prioritățile Ministerului Muncii și Protecției Sociale vor rămâne aceleași – promovarea, în egală măsură, a dreptului la muncă în condiții decente, demne de un stat european, dar și solidaritatea statului cu cetățenii aflați în dificultate.

„Aceste două obiective se condiționează reciproc. Nu vom putea atinge dezideratul de a avea un stat cu adevărat social, până când nu vom avea o piață a muncii care să funcționeze după reguli respectate de către toți, generând locuri de muncă și venituri care să ne permită să creștem nu doar alocațiile sociale, dar și calitatea serviciilor publice din această sferă”, a menționat Natalia Gavrilița.

De asemenea, șefa Cabinetului de miniștri i-a mulțumit fostului ministru Marcel Spatari, pentru reformele ambițioase demarate în domeniul protecției drepturilor angajaților, combaterea muncii la negru, susținerea familiilor cu copii, precum și a beneficiarilor de pensii și a persoanelor cu dizabilități. „Trebuie să ne asigurăm că fiecare persoană vulnerabilă beneficiază de sprijin din partea statului”, a menționat, în context, prim-ministra.

Alexei Buzu este specialist în managementul politicilor publice și al organizațiilor nonprofit și director executiv al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare. Pe parcursul activității sale, a oferit suport mai multor ministere în procesul de elaborare a politicilor publice sectoriale, a participat la inițiative de consolidare a proceselor de management al rezultatelor, aplicarea sistemelor de măsurare a performanțelor, promovarea bunei guvernări și a egalității de gen. De asemenea, a fost consultant și lider de echipă pentru mai multe organizații internaționale în domenii precum piața muncii, dezvoltare economică, asistență socială, demografie, migrație, educație, sănătate, apă și sanitație.