Politicile de tineret, discutate cu reprezentanții Departamentului de Stat al SUA

Situația din domeniul tineret în Republica Moldova, modalitățile de implementare a politicilor de tineret în Republica Moldova, eforturile curente în vederea susținerii drepturilor tinerilor din mediile vulnerabile au fost principalele subiecte discutate de Sergiu Gurin, secretar de stat în domeniul tineret și sport al Ministerului Educației și Cercetării, cu Gina S. Lentine, Ofițer de program pentru Europa, Departamentul de Stat al SUA, Biroul de Democrație, Drepturile Omului și Muncii.

Ian 19, 2023 - 11:53
Urmărește-ne peGoogle news
Politicile de tineret, discutate cu reprezentanții Departamentului de Stat al SUA
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

La întrevedere au participat doi reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău, reprezentanți ai Direcției tineret din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, Ion Donea, director al Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret și reprezentanți ai Institutului pentru Inițiative Rurale (iRi).

Părțile au discutat despre rolurile complementare ale Ministerului Educației și Cercetării și Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activității de Tineret în implementarea noii Strategii de Tineret 2030 care urmează a fi adoptată în viitorul apropiat.

Totodată, reprezentanții Institutului pentru Inițiative Rurale au prezentat rezultatele proiectului „Împuternicirea tinerilor din mediul rural” (YEP), susținut de Departamentul de Stat al SUA, realizat în 30 de comunități rurale, și au discutat despre importanța cooperării cu societatea civilă în procesul de implementare a viitoarei Strategii. 

În cadrul evenimentului, secretarul de stat Sergiu Gurin a mulțumit reprezentanților Guvernului SUA pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor în vederea susținerii sectorului de tineret din Republica Moldova.

La rândul său, Gina S. Lentine, care se află într-o vizită de documentare și monitorizare a proiectelor finanțate de Departamentul de Stat al SUA în Republica Moldova, a salutat eforturile depuse în vederea elaborării Strategiei de Tineret 2030 și a subliniat importanța implicării tinerilor în procesele decizionale la nivel local.

În final, părțile și-au reiterat deschiderea și bunele intenții pentru dezvoltarea și consolidarea relațiilor de cooperare în domeniul tineret.