IGP: Astăzi a avut loc masa rotundă „Siguranța rutieră - pieton în viață”

Astăzi a avut loc masa rotundă „Siguranța rutieră - pieton în viață”, în cadrul căreia au participat secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, șefi ai subdiviziunilor IGP, reprezentanți ai autorităților publice, reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, ai școlilor auto, ai Uniunii Conducătorilor auto din Moldova, societatea civilă, activiști civici și alții.

Ian 20, 2023 - 17:40
Urmărește-ne peGoogle news
IGP: Astăzi a avut loc masa rotundă „Siguranța rutieră - pieton în viață”
Foto: Poliția Republicii Moldova

Scopul acestei mese rotunde constă în identificarea soluțiilor și măsurilor de prevenire și combatere a accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor și responsabilizarea participanților pentru optimizarea traficului.

În cadrul evenimentului, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu a prezentat un raport amplu privind accidentele rutiere înregistrate pe teritoriul țării și cele mai dificile probleme constatate în trafic.

A fost prezentată informația despre numărul accidentelor rutiere în urma cărora au fost tamponați pietonii și câte dintre victime au fost minori, inclusiv numărul de pietoni accidentați în timp ce se deplasau pe spațiile destinate circulației și câți dintre pietoni au avut de suferit fiind angajați în deplasare neregulamentară.

De la începutul anului, la nivel național au fost înregistrate 101 accidente rutiere, în rezultatul cărora au decedat 15 persoane și 114 au fost traumatizate.

Cele mai multe accidente rutiere au fost înregistrate în mun. Chișinău în număr de 45 care s-au soldat cu 3 persoane decedate și 55 traumatizate.

Din numărul total 43 de accidente au fost cu implicarea pietonilor, la nivel național, în rezultatul cărora 7 persoane au decedat, iar 37 au fost traumatizate. 24 dintre ele au avut loc în municipiul Chișinău, care s-au soldat cu o persoană decedată și 25 traumatizate.

În rezultatul analizei efectuate, pentru îmbunătățirea circulației pe drumurile publice, de către polițiști au fost transmise 110 prescripții și 155 de sesizări în adresa instituțiilor responsabile.

În rezultatul dezbaterilor problemelor menționate mai sus, participanții la masa rotundă au înaintat mai multe propuneri și recomandări, pentru a preveni astfel de tragedii.

Toți participanții au recunoscut utilitatea deosebită a acestui eveniment în cadrul căruia problemele ce țin de siguranța rutieră a pietonilor și siguranța pe trecerile pietonale au fost discutate destul de complex într-un asemenea format.

Mulțumim tuturor pentru prezență!