Noi oportunități de conlucrare între IGPF și Crucea Roșie

Poliția de Frontieră și organizația umanitară Crucea Roșie vor coopera pe dimensiunea pregătirii personalului de frontieră în ceea ce privește acordarea primului ajutor medical în condiții de criză, inclusiv dreptului umanitar internațional.

Ian 20, 2023 - 17:41
Urmărește-ne peGoogle news
Noi oportunități de conlucrare între IGPF și Crucea Roșie
Foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Acest aspect important, dar și alte oportunități de conlucrare bilaterală, a fost discutat astăzi, 20 ianuarie 2023, în cadrul unei ședințe de lucru între delegațiile IGPF și Crucea Roșie.

În debutul dialogului, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a prezentat informații privind situația la zi, în special activitățile desfășurate pentru asigurarea securității la frontiera moldo-ucrainene, riscurile în regiune etc. În acest sens, a fost precizat rolul și sprijinul esențial oferit de către ofițerii FRONTEX în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere.

Totodată, în contextul crizei refugiaților, care a fost generat de războiul din Ucraina, s-a subliniat importanța unificării eforturilor între instituții pe linia gestionării eficiente a crizei și necesitatea susținerii reciproce. Ca urmare, părțile au agreat propunerea cooperării în cadrul măsurilor implementate de Crucea Roșie în domeniul reîntregirii familiilor. La fel,  organizarea în cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei a unor cursuri de pregătire a polițiștilor de frontieră în acordarea primului ajutor medical.

Întrevederea s-a finalizat cu menționarea, unanim, a dorinţei de consolidare și dinamizare a contactelor bilaterale la diferite nivele de cooperare.