România va acorda suport Republicii Moldova în procesul de racordare a legislației noastre la legislația Uniunii Europene

Chișinău, 20 ianuarie 2023 – România este dispusă să acorde suport Republicii Moldova în racordarea legislației noastre la legislația Uniunii Europene. Despre acest lucru s-a discutat în cadrul ședinței comune a comisiilor juridice din Parlamentul de la Chișinău și din Senatul României.

Ian 20, 2023 - 17:46
Ian 20, 2023 - 17:49
Urmărește-ne peGoogle news
România va acorda suport Republicii Moldova în procesul de racordare a legislației noastre la legislația Uniunii Europene
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

De asemenea, în cadrul ședinței s-a mai discutat despre asigurarea liberei circulații a profesiilor juridice, în special avocați și experți judiciari, precum și despre oportunitatea de a implementa un proiect privind educația juridică în instituțiile de învățământ.

Totodată, oficialii s-au întâlnit cu reprezentanți ai profesiilor juridice din județul Argeș, printre care avocați, executori judecătorești, notari sau magistrați.

De menționat că aceasta este a treia ședință comună a Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul Republicii Moldova și a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. Dialogul politic în acest sens a fost inițiat în 2022, când membrii celor două comisii au avut întrevederi la Chișinău și la Iași.