Fondatorul unei companii de fabricare a mobilei, arestat pentru 20 de zile, pentru escrocherie

Ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii PCCOCS, au reținut fondatorul unei companii din Moldova de fabricare a mobilei, după ce acesta ar fi înșelat mai mulți clienți care comandaseră produsele companiei.

Ian 23, 2023 - 21:06
Urmărește-ne peGoogle news
Fondatorul unei companii de fabricare a mobilei, arestat pentru 20 de zile, pentru escrocherie
Foto: Poliția Republicii Moldova

Mai exact, bărbatul a pus în aplicare o schemă prin care își însușea banii clienților, fără ca să le livreze mobila comandată de aceștia. Potrivit datelor din dosarul penal, escrocheria pusă la cale de către fondator a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari.

În următoarea zi după reținerea acestuia, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv în privința învinuitului. Totuși, instituția a dispus arestarea acestuia pentru un termen de 20 de zile, deși procurorii solicitaseră 30 de zile, în scopul asigurării caracterului obiectiv al investigațiilor. Prin urmare, hotărârea judecătorească a fost contestată de procuratura specializată la Curtea de Apel Chișinău.

Investigațiile continuă, timp în care învinuitul se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.