Ministerul Muncii și Protecției Sociale și agențiile ONU și-au reconfirmat colaborarea pe domeniul muncii, protecției sociale și demografiei

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu a avut, pe 23 ianuarie curent, o întâlnire cu mai mulți parteneri de dezvoltare și reprezentanți ai agențiilor Organizației Națiunilor Unite în Moldova, unde a discutat despre colaborarea în vederea implementării Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”.

Urmărește-ne peGoogle news
Ministerul Muncii și Protecției Sociale și agențiile ONU și-au reconfirmat colaborarea pe domeniul muncii, protecției sociale și demografiei
Foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

În cadrul întrevederii, participanții au făcut un schimb de opinii cu privire la prioritățile și reformele ministerului, în special în sistemul de asistență socială, inspecția muncii și politicile de ocupare a forței de muncă. De asemenea, au fost puse în discuție programele naționale privind protecția copilului, incluziunea persoanelor cu dizabilități, asigurarea egalității de gen, prevenirea și combaterea violenței ș.a. 

„Am înțeles că prioritățile de pe agendele noastre coincid în mare parte, fapt ce ne va permite să consolidăm parteneriatele noastre strategice. Datorită acestei cooperări am putut să extindem serviciile sociale și să mărim pachetele de asistență. Suntem extrem de recunoscători pentru acest efort și sperăm că în 2023 vom avea o colaborare și mai eficientă”, a declarat ministrul Alexei Buzu.

De menționat că agențiile ONU sunt parteneri de încredere ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale, contribuind semnificativ la realizarea obiectivelor și programelor inițiate de autoritate.

Pe parcursul anului 2022, acestea au participat activ atât la gestionarea crizei refugiaților, cât și la acordarea sprijinului necesar pentru reducerea vulnerabilității energetice a populației.