Instruiri în contextul pregătirilor către sesiunea de examene 2023

Seminare de instruire organizate de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, în contextul pregătirilor către examenele naționale de absolvire în învățământul general, au loc în perioada 25-26 ianuarie 2023.

Ian 25, 2023 - 17:57
Urmărește-ne peGoogle news
Instruiri în contextul pregătirilor către sesiunea de examene 2023

La instruiri participă circa 200 de persoane, reprezentanți ai Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, ai instituțiilor de învățământ cu statut republican, ai instituțiilor de învățământ profesional tehnic (colegii/centre de excelență) și ai instituțiilor de învățământ superior.

Seminarele au loc în scopul asigurării bunei desfășurări a examenelor naționale de absolvire, în cadrul discuțiilor fiind accentuată necesitatea respectării cu strictețe a tuturor actelor normative și a termenelor stabilite pentru realizarea cu succes a tuturor activităților incluse în Programul de desfășurare a sesiunii de examene 2023.

Totodată, sunt reiterate procedurile de administrare a Sistemului Automatizat de Prelucrare a Datelor (SAPD) cu accent pe responsabilitatea ce o poartă instituțiile de învățământ în procesul de înscriere a candidaților la examenele naționale de absolvire.